Åh, den här måste vara en dröm för såna som älskar cheesecake, choklad och maränger.
Såna som jag alltså! :-p
Håll till godo!
Mjölkchokladscheesecake med maränger | Tidningen Hembakat
Mjölkchokladscheesecake med maränger
10–12 bitar
Botten100 g smör250 g digestivekex
Fyllning200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 msk florsocker
10–14 maränger
5 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 msk florsocker
10–14 maränger
Garnering
några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält
några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält
GÖR SÅ HÄR1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner choklad (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar