tisdag 27 januari 2015

Mjölkchokladscheesecake med maränger | LINDAS BAKSKOLA



Åh, den här måste vara en dröm för såna som älskar cheesecake, choklad och maränger.

Såna som jag alltså!  :-p

Håll till godo!



Mjölkchokladscheesecake med maränger | Tidningen Hembakat




Mjölkchokladscheesecake med maränger

10–12 bitar
Botten100 g smör250 g digestivekex
Fyllning200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex Philadelphia

1 msk florsocker
10–14 maränger
Garnering

några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält
GÖR SÅ HÄR1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner choklad (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar