Kycklingpaj (6-8 port)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl125 g mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer1 bit purjolök
ca 300 g mjölkfritt margarin
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl havre- eller sojadryck
3 ägg
2 dl 0,5 dl havregrädde
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och mjölkfritt margarin till en grynig massa.Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken.
Salta och stek kycklingen i mjölkfritt margarin i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan.
Blanda kyckling, purjolök, paprika, havredryck, ägg.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fördela blandningen i pajskalet och ringla havregrädde över blandningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
(källa: VGR)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar