lördag 11 januari 2014

Mjölkfri kycklingpaj


Kycklingpaj (6-8 port) 

Pajdeg: 

3 dl vetemjöl
125 g mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning: 

2 kycklingfiléer
1 bit purjolök
ca 300 g mjölkfritt margarin
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl havre- eller sojadryck
3 ägg
2 dl 0,5 dl havregrädde

Gör så här:  

Hacka ihop mjöl och mjölkfritt margarin till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken.
Salta och stek kycklingen i mjölkfritt margarin i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan.
Blanda kyckling, purjolök, paprika, havredryck, ägg.

Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fördela blandningen i pajskalet och  ringla havregrädde över blandningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
(källa: VGR) 

Enjoy!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar