Middagstips: Supermegaenkel Thaitorsk
av ELIN ATLEBOND, FOR A FITTER PLANET
Ibland så får jag någon slags energisk mormorsbacill och ställer mig gladeligen i köket för ett hejdundrandes långkok, brödbak och palttillverkning, men allt som oftast så präglas vardagarna av lite tid och ännu mindre lust till att laga mat, så därför är det bra att ha några snabba och enkla recept som liksom lagar sig själv. Dessa dagar jublar man dessutom inombords om man har en betjänt som handlat åt en, men om man är av den enklare klassen så funkar det lika bra att helt enkelt bunkra upp i skafferiet med sådant som inte behöver vaktas likt en hök för att inte ett passerat bäst-före-datum ska förvandla köket till en sanitär olägenhet. Idag hade jag precis en sådan dag och dagens middag bestod av skafferipyttipanna, så passa på att shoppa loss enligt receptlistan nedan nästa gång du svänger förbi mataffären så har du en lättlagad middag inom räckhåll när orken tryter.

Supermegaenkel Thaitorsk
1 pkt fryst men tinad torsk (fisken, inte hallicken)
1 burk wokgrönsaker
1 paprika (hackad)
1 burk kokosmjölk
En redig blaffa tomatpuré
Sambal Oelek (en nypa om du är en mes, några matskedar om du vill ha spänning i tillvaron)
Så inåt helsikes mycket Curry
Salt
1 pkt fryst men tinad torsk (fisken, inte hallicken)
1 burk wokgrönsaker
1 paprika (hackad)
1 burk kokosmjölk
En redig blaffa tomatpuré
Sambal Oelek (en nypa om du är en mes, några matskedar om du vill ha spänning i tillvaron)
Så inåt helsikes mycket Curry
Salt
Börja med det viktigaste – tvätta händerna, slå på ugnen på en sissådär lagom varmt, dra på Queens greatest hits på maxvolym och stäng av telefonen (man vill ju inte bli störd av grannar som ringer och klagar på volymen).
Koka upp kokosmjölk, tomatpuré, sambal oelek, salt och så inåt helsikes mycket curry i en kastrull. Smaka av och gå bananas med kryddorna om det behövs, men se till att ha något mjukt bakom dig – risken är att det är så gott att du trillar baklänges.
Dela torsken (det är fortfarande fisken vi snackar om) i mindre bitar och lägg i en tjusig ugnsform, men se redan här till att ditt middagssällskap lovar att diska formeländet. Smacka över grönsakerna och häll över mumsgeggan. Skjut in hela rasket i ugnen och låt det gotta sig tills fisken är genomkokt, vilket tar ungefär ett avsnitt av Big Bang Theory eller 5 omgångar Tabataintervaller med vila emellan. Servera med ris eller annan småföda som är svårfångad med gaffel, och glömt inte att mumsa ljudligt mellan varje tugga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar