Kladdkaka och pepparkaka i kombination!
Varför har jag inte tänkt på det tidigare? :-)
Hittade det här i en grupp på fejjan och jag bara måste dela med mig!
Pepparkakskladdkaka
LINDAS BAKSKOLA
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/pepparkakskladdkaka/
Den här pepparkakskladdkakan är ett måste för alla kladdkakeälskare! Vad passar bättre än en superläcker och god kladdkaka med smak av pepparkaka under julmånaderna?!
Servera den som dessert efter en god middag, till eftermiddagsfikat eller till glöggen i goda vänners lag! En klick vispad grädde till gör den extra god!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
Pepparkakskladdkaka
12–14 bitar
150 g smör, smält200 g mörk choklad (ljus choklad går också bra)3 dl strösocker2 tsk pepparkakskrydda2 msk kakao1 nypa salt3 ägg1 ¾ dl vetemjöl
Till formen
smör2–3 pepparkakor
smör2–3 pepparkakor
Garneringflorsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.
3. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.
[]
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar